Webfavo

NU - Algemeen

13:08 Emile Roemer treedt af als leider SP, Lilian Marijnissen neemt stokje over
SP-leider en fractievoorzitter Emile Roemer treedt af als partijleider en vertrekt uit de politiek. Dat heeft hij woensdagochtend bekendgemaakt in café Dudok in Den Haag. 
13:33 Emotionele Mark de J. houdt vol onschuldig te zijn in zaak Everink
Een emotionele Mark de J. heeft woensdag tijdens zijn laatste woord nogmaals laten weten Koen Everink (42) niet te hebben vermoord. ''Ik heb het echt niet gedaan. Koen en ik waren vrienden", aldus De J. huilend en met een rood aangelopen gezicht.
12:42 Video: Noord-Koreaans 'spookschip' met lichaam aangespoeld in Japan
In Japan is een Noord-Koreaans 'spookschip' aangespoeld met daarin het lichaam van een man. Verderop werd er nog een stoffelijk overschot aangetroffen. De laatste tijd spoelen er vaker lichamen aan in Japan. Eerder werd ook een bootje aangetroffen met daarin acht skeletten.
12:34 Jongen (15) doodgestoken in Almere, twee leeftijdsgenoten opgepakt
In Almere is dinsdagavond een 15-jarige jongen doodgestoken door twee jongens van vijftien. De aanleiding voor het steekincident wordt onderzocht.
12:49 Minister Wiebes wil laatste kolencentrales sluiten door verbod
Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, heeft aan de Tweede Kamer gemeld dat een verbod op het gebruik van kolen voor productie van elektriciteit het beste middel is om de laatste kolencentrales te sluiten.
12:15 Erdogan: Jeruzalem-besluit VS beloning voor terreurdaden Israël
De Turkse president Recep Erdogan heeft Israël een terreurstaat genoemd aan het begin van de top over Jeruzalem. Hij stelt dat het Amerikaanse besluit Jeruzalem tot hoofdstad van het land te erkennen een beloning is voor de terreurdaden van Israël.
13:15 UCI onderzoekt verdachte salbutamolwaarde Froome bij zege in Vuelta
De UCI heeft Chris Froome en Team Sky om uitleg gevraagd over een dopingtest in de Vuelta a España. Tijdens de door de Brit gewonnen ronde werd er in september een te hoge hoeveelheid van het middel salbutamol in zijn urine gevonden.
13:23 Reisbeperking opgelegd aan veroordeelde Australische pedoseksuelen
In Australië is woensdag een wet ingegaan die bepaalt dat veroordeelde pedoseksuelen niet zomaar het land mogen verlaten, maar een reisvergunning nodig hebben. Een veroordeelde pedoseksueel die woensdag op Sydney Airport het vliegtuig wilde nemen, werd als eerste tegengehouden.
10:11 Veteranen Dutchbat stappen naar ombudsman om claim Srebrenica
Veteranen van Dutchbat III stappen naar de Veteranenombudsman omdat ze het overleg met het ministerie van Defensie over excuses, eerherstel en een financiële vergoeding te lang vinden duren.
09:28 Dader aanslag New York had geen banden met extremisten
De politie in Bangladesh heeft geen aanwijzingen gevonden dat de dader van de aanslag in New York maandag banden had met milities in dat land.