Webfavo

NU - Algemeen

02:55 Trump overweegt leraren op scholen te gaan bewapenen
President Donald Trump heeft woensdag gezegd dat hij denkt dat het bewapenen van leraren ertoe kan bijdragen dat schietincidenten zoals op een school in Florida afgelopen week voorkomen kunnen worden. Daar schoot een oud-leerling vorige week zeventien mensen dood.
05:20 Kramer biedt in Koreaans excuses aan voor in publiek gooien medailletegel
Sven Kramer heeft via social media zijn excuses aangeboden voor het gooien van de medailletegel tijdens de huldiging in het Holland Heineken House. Daarbij raakten woensdag twee toeschouwers gewond.
04:33 Dekker wil verdachten verplichten naar slachtoffers te luisteren
Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming wil met nieuwe wetgeving de positie van het slachtoffer in het strafproces versterken. 
02:57 Leger Nigeria bevrijdt tientallen meisjes bij Boko Haram
Het Nigeriaanse leger heeft 76 schoolmeisjes gered uit handen van de islamitische terreurorganisatie Boko Haram. 
01:34 Rode Kruis neemt meldingen wangedrag medewerkers 'zwaar op'
Het Rode Kruis zegt meldingen van medewerkers en oud-medewerkers over seksueel wangedrag binnen de organisatie "zeer zwaar op te nemen".
22:49 Besluit over aangifte rookbranche, shorttrackers in actie
Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 februari 2018.
21:44 Nederland gaat op zoek naar stoffelijke resten in Javazee
Nederland begint deze week met de Indonesische autoriteiten aan een onderzoek naar locaties waar mogelijk stoffelijke resten liggen van zeelieden van drie gezonken Nederlandse oorlogsschepen in de Javazee.
20:17 Heeft de aangifte tegen de tabaksindustrie kans van slagen?
Het Openbaar Ministerie (OM) besluit donderdag of er strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld naar aanleiding van een aangifte tegen de tabaksindustrie. Die vergaarde in de afgelopen maanden brede maatschappelijke steun. Hoeveel kans van slagen heeft de aangifte?
23:52 Schaatsers verwonden twee fans door gooien schaal bij huldiging
Bij de huldiging van de Nederlandse schaatsers voor hun bronzen medaille op de olympische ploegachtervolging zijn woensdag twee gewonden gevallen in het Holland Heineken House.
21:18 De drie best presterende 'oudjes' op Winterspelen ooit
Frank Sinatra bezong het in 1953: ben je jong van geest, dan ben je tot extremen in staat. Deze drie sporthelden uit de Olympische Wintergeschiedenis bewezen dat.